tirsdag 6. desember 2011

Mere kull, mere kull og enda mere kull

Årets adventskalender her i gården har fått form av ei lykt som står klar på bordet kvar morgon. Eg har etter inspirasjon frå FIVH prøvd å minimere andel skræl, og istedenfor legge inn ein lapp eller eit hint til dagens aktivitet. I dag låg det inne ein pose mikropopcorn med lovnad om kino etter barnehagen


Og jammen hadde ikkje også barnefilmlerretet kasta seg inn i klimadebatten. I Jul i Blåfjell 2 påvirker husfolk og nisser veret i stor stil. Den onde kullbaronen bles veret kaldt for å selge meir kull, og rødnissane blir litt for ivrige med å blåse veret varmt att. Sånn gjekk nå filmen i grove trekk, med konklusjon til slutt at klimaet har det best uten for stor innblanding. Og kullgruvene vart til slutt nedlagt til beste for alle etter iherdig innsats frå mosetussen. Filmpremiere samtidig med klimaforhandlingar i Durban var nok ingen tilfeldighet! Med andre ord ein vellyka kinokveld både for mor og sønn :)

1 kommentar:

  1. Luddig triks. Pakkekalender er liksom standarden her hjemme, men det blir kanskje litt voldsomt neste år når 2 stk. skal ha pakker.. Tar med trikset når neste jul skal planlegges.

    SvarSlett